De verhalen machine in Groningen.

Voordat we met de verhalen machine op pad gingen, leek het ons fijn als er wat verhalen op zouden staan, wanneer hij bij Groningen zou komen te staan. Om deze reden maakte we een kort filmpje, om een aantal mensen uit te nodigen alvast een verhaal te delen.

Op 17 Oktober was het zover, de Jimmy’s verhalen machine zou voor het eerst bij een Jimmy’s vestiging komen te staan. De dag ervoor heeft Erwin nog de laatste schoonheidsfoutjes uit het apparaat weten te vissen en maakte hij een instructiefilmpje, voor het geval dat.

Allereerst hadden Elroy (de coordinator van Jimmy’s Groningen) en ik (wim van het story Engine team) bij Jimmy’s Groningen afgesproken, om vervolgens naar een opslag te rijden om de biechtstoel op te halen. Toen gebeurde er direct al iets heel tofs, een jongeren kwam net binnen toen we weg wilden gaan, en hijimg_1659 verklaarde ”ik heb vandaag een baan nodig, anders moet ik met mijn ouders mee op vakantie”. Elroy nodigde hem uit voor onze tocht naar de biechtstoel, zodat ze het er onderweg over konden hebben.

Thea van het innovatielab Groningen (waar we de biechtstoel van huren) wachtte ons op bij de opslag, en gezamenlijk kregen we de biechtstoel, inclusief alle accessories in de bus. Vervolgens reden we samen met Thea terug naar Jimmy’s Groningen waar we de biechtstoel gingen opbouwen.
img_1665

Het opbouwen van de biechtstoel ging heel soepel door de hulp van Thea en de jongeren bij Jimmy’s. Maar vervolgens moest de verhalen machine worden aangesloten op het netwerk en in de biechtstoel worden geplaatst. Dit vond ik zelf erg spannend, aangezien we de verhalen machine nog niet eerder op een andere locatie (als in Utrecht waar hij gemaakt is) hadden getest.

Maar zodra ik hem op het internet had verbonden, op stroom aangesloten en in de biechtstoel geplaatst, deed hij het direct!

Aangezien we deze operatie tijdens de herfstvakantie hebben uitgevoerd, was het vrij rustig. Maar de jongeren die bij Jimmy’s rondhingen, die waren direct heel enthousiast, maar nog een beetje huiverig. We kwamen er toen direct achter dat mensen niet graag alleen een verhaal opnemen maar gezamenlijk, en dat de biechtstoel nog een beetje afgesloten en onduidelijk was.

Marloes en Nynke van Up to Us kwamen de verhalen machine ook direct testen,
img_1738en lieten direct het eerste officiële verhaal achter.

Zij kozen het thema middelbare school, hieronder is het verhaal van Nynke en Marloes te beluisteren.

Door de opname’s zelf leren wij gelijk enorm veel over hoe mensen met de machine omgaan, wat duidelijk is en wat niet, aangezien de feedback direct tussen de opname’s zit, en alle foute/minder gelukte verhalen ook binnen komen.

Aan het eind van de dag bleef de verhalen machine dus samen met de biechtstoel in Groningen, waar hij twee weken zou blijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *