Jimmy’s verhalen Machine.

Jimmy’s verhalen Machine. 

marloeselroy
We hebben met Jimmy’s geleerd dat we het liefst van elkaar leren, door verhalen en ervaringen met te delen. Of het nu gaat over thema’s zoals: studie, voeding, politiek, hobby’s, seksualiteit, films, muziek, geluk, de toekomst, relaties, sport, ontwikkeling, angsten, passies. You name it! Het allerliefst horen we van mensen die al ervaring, bijzondere gedachten en ideeën hebben met deze onderwerpen.

Het Jimmy’s verhalen project is een initiatief om het delen en beluisteren van verhalen en ervaringen een stuk makkelijker en leuker te maken, en gezamenlijk met alle Jimmy’s een gigantische verhalen bibliotheek op te bouwen. Een manier waarop we dit gaan doen is de Jimmy’s verhalen machine.

Wat is de Jimmy’s verhalen machine? Waarom is er een biechtstoel bij Jimmy’s?
Van buitenaf een biechtstoel, van binnen een kroeg met twee krukken een tafeltje en een taperecorder. Waar het bij een traditionele biechtstoel de bedoeling is, dat de verhalen achter blijven in het hokje, is bij de Jimmy’ biechtstoel het tegenovergestelde aan de hand.

De taperecorder binnen de biechtstoel zorgt voor de magie. Ondanks dat het lijkt alsof je een verhaal op een oude cassettebandje opneemt, zit er techniek achter die alle verhalen direct op het internet upload.

schermafbeelding-2016-11-07-om-15-34-45

De reden dat de Jimmy’s verhalen machine bestaat, komt doordat we hebben geleerd dat mensen bij alle Jimmy’s het liefst van elkaars verhalen en ervaringen leren. Door de machine kan je anoniem verhalen delen en beluisteren over thema’s en vragen waar jij of jouw jimmy’s  op het moment mee rondloopt. 

Wat gaan we doen met de verhalen die met de verhalen machine worden opgenomen?
Alle verhalen die binnen de biechtstoel worden opgenomen slaan we online op. Deze zijn vervolgens zowel online (op www.wijzijnjimmys.nl) als fysiek (binnen de biechtstoel) terug te beluisteren. Elk verhaal past bij een specifieke vraag of een thema, en zo gaan we er samen voor zorgen dat er een ”verhalen bibliotheek’’ gaat ontstaan rondom die thema’s en vragen.

Ook willen we de verhalen gaan remixen! Dit betekent dat we zo nu en dan verhalen gaan gebruiken en hier nog meer mee gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een collectie met meerdere verhalen over een specifiek thema, een animatie van een bijzonder verhaal of een podcast over een thema of vraag aangevuld door stukken uit de verhalen van de biechtstoel.

Wil je ook een verhalen machine bij jou in de buurt? Vragen, ideeën, opmerkingen
Mocht je ook graag een biechtstoel willen, heb je nog vragen, ideeën, opmerkingen, thema’s & vragen die je graag wil toevoegen, wat dan ook. Dan kan je daarmee terecht bij wim@uptous.nl.

Check hier alle verhalen
www.soundcloud.nl/jimmysverhalen