Dit moet je even weten.

Je kunt hier verhalen luisteren en verhalen achterlaten. Voordat je jouw verhaal toevoegt moet je dit even weten:


1: Ieder verhaal is waardevol.
Het maakt niet uit waarover, hoe groot en meeslepend of hoe klein en intiem je verhaal is, elk verhaal is waardevol.

Misschien heb je dé tip om je dag energiek te beginnen of zijn je ouders gescheiden en wil je delen hoe jij daar mee om bent gegaan. Het zou kunnen dat je een complimentje voor iemand wilt inspreken of dat je een gigantisch betoog over de politieke situatie in Amerika houdt. Elk verhaal is waardevol. En je weet nooit op wie het later mogelijk impact heeft.

2: De verhalen zijn anoniem.
In de verhalen worden geen persoonsgegevens gedeeld. Het gaat om het verhaal. Dit betekent dat je niet hoeft te vertellen wie je bent, waar je woont of hoe oud je bent. En dat je dat ook niet doet over andere mensen.

3: De verhalen blijven bewaard.
Het doel is om een ”bibliotheek” van verhalen op te bouwen. En dat steeds meer mensen iets aan de groeiende collectie verhalen kunnen hebben. De verhalen blijven daarvoor netjes – online – bewaard. Als je een verhaal deelt, wordt het dus onderdeel van een permanente collectie. 

4: De verhalen worden gedeeld en ‘geremixt’.
De verhalen zijn bedoeld om te delen en op allerlei manieren nuttig in te zetten. Je vindt straks je verhaal bijvoorbeeld terug in een collectie met vergelijkbare verhalen, een animatie of video, een podcast over een specifieke vraag of iets heel anders!

5: Jouw verhaal, blijft jouw verhaal.
Jij bent de eigenaar van jouw verhaal. Jij hebt het meegemaakt, jij hebt het gedeeld. Zonder jou geen verhaal. Mocht je na een tijd denken: “Oeps, dit was me toch iets te persoonlijk’!’, laat het ons weten. Via verhalen@wijzijnjimmys.nl, kun je je verhaal offline laten halen, een kopie voor jezelf aanvragen of al je andere vragen en suggesties delen.