Jimmy’s ”Biechtstoel” Update

Een van de ideeën die al vanaf het begin onderdeel is van het Story Engine avontuur, is de Jimmy’s Babbelbox, Biechtstoel, verhalen schatkist, Story vault etc. We hebben nog geen goeie naam, maar de realisatie komt steeds dichterbij.

Het concept is eigenlijk in tweeën te verdelen: De techniek/werking, en de manier waarop het gepresenteerd wordt. Deze post zal voornamelijk gaan over de techniek en de werking van het concept. Wat betreft de manier waarop we het in eerste instantie gaan presenteren, werken we samen met het Innovatielab Groningen. Hierover zullen later nog een hoop updates volgen.

Het concept
We willen een ervaring creëren, die het voor jongeren makkelijk, leuk, bijzonder en waardevol maakt om verhalen en ervaringen te delen. De eerste inspiratie om dit te doen stamt af van de babbelbox van man bijt hond en achterwerk in de kast van de VPRO.

We willen dus iets bouwen, wat uitnodigt tot het delen van verhalen, ideeën, opinies en ervaringen. Na een aantal brainstorms, en de mogelijkheid om de biechtstoel van het innovatielab Groningen te gebruiken, kwamen we tot de volgende eerste opzet: prototype biechtstoel.


 

Dit eerste prototype hebben we in twee sessies getest, door het document met een aantal mensen door te lopen, alsof ze het concept echt zouden gebruiken. We kregen (naast enorm veel enthousiasme) hele sterke feedback, hier een aantal highlights:

  • ”Kan je ook naar binnen om alleen een aantal verhalen te beluisteren?”
  • ”Don’t spoil the magic! Vertel mensen niet wat voor techniek er achter schuilgaat, zo blijft het magisch”
  • ”Hoe ga je om met achtergrond geluid”
  • ”Het zou tof zijn als mensen ook kunnen bellen met hun verhaal, een telefonische biechtstoel”
  • ”Naast thema’s op de bandjes zou je ook voor stemmingen moeten kunnen kiezen”
  • ”Hoe ga je om met mensen die hun verhaal alleen willen opnemen, maar niet willen delen?”
  • ”Is de flow/structuur van elke vraag hetzelfde?”
  • ”Het moet mogelijk zijn om na te bellen, of achteraf je verhaal nog te kunnen updaten”
  • ”Voor elk persoon of twee mensen, moeten er verschillende manieren/inspiratie zijn om het gesprek op gang te houden”
  • ”Er zou een mogelijkheid als: Neem contact met mij op over mijn verhaal, moeten zijn”

Deze diashow vereist JavaScript.

We gaan nu aan de slag met de feedback, de techniek en de wijze waarop we het zo natuurlijk mogelijk gaan maken om een verhaal of moment te delen. Zodra we een stukje verder zijn, volgt er weer een update.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *