Een gaaf geluksexperiment

Van 14 februari (valentijnsdag) tot 21 maart (het begin van de lente)  2016 organiseerden we de Jimmy’s momentenmaand. Een maand lang stonden we met alle Jimmy’s stil bij mooie momenten. Die hebben we getekend en met elkaar gedeeld.

We zijn geïnspireerd door Janne Willems. Zij is met haar project Seize your Moments  rond de wereld gereisd om overal mooie momenten te verzamelen. Zij heeft gezien dat mensen blij en gelukkig worden van het tekenen van mooie momenten. En ze heeft er een heel mooi boek van gemaakt.

In alle vestigingen van Jimmy’s en bij mensen thuis zijn momenten herbeleefd door te tekenen. Op Facebook hebben we ze tijdens de momentenmaand al met elkaar uitgewisseld #wijzijnjimmys #momentenmaand.

Wim en ik hebben het eerste deel van de oogst uitgebreid bekeken en gekeken of daar patronen in te zien zijn. Een hele kleine selectie van onze eerste indrukken:

  • Enorm veel mooie momenten spelen zich buiten af.
  • Er wordt veel getekend over sport, en dan met name over voetbal.
  • Eten, drinken en (uit)slapen zijn belangrijke mooie momenten elementen.
  • Vrienden en familie spelen een grote rol in mooie momenten. Net als Jimmy’s 🙂
  • Veel mensen beleven een mooi moment als ze andermans muziek horen, een enkeling als hij zelf muziek maakt.
  • Sommige mensen vinden het gewoon heel leuk om zich kunstzinnig te uiten, zonder daarbij een mooi moment mee af te beelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *